Íz, frissesség, élmény

Szamóca vagy eper?

Az örök kérdés, ami a fogyasztókban rendszeren felmerül. A kérdést már igyekeztünk többször és mégsem elégszer, több helyen megválaszolni (lásd. média megjelenéseink), de most  megtesszük saját honlapunkon is.

Nos, az eper a fán terem, a szamóca pedig a földön, ezért is nevezzük a kertész  szerint helytelenül de találóan, földi epernek. (Az eperfát talán latin neve alapján a legkönnyebb beazonosítani, lásd. Morus alba, Morus nigra, amelyet az ország egyes részein szederfaként is emlegetnek. A szamóca őse viszont az erdei szamóca (Fragaria × ananassa), amelyből nemesítés útján kaptuk meg a manapság használatos szamóca fajtákat.

Családi vállalkozásunk szamóca termesztésével indult, több, mint 25 évvel ezelőtt. Fogyasztóink visszajelzései alapján nálunk friss és ízletes szamóca kapható. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a legnagyobb kincset, a fogyasztóink elégedettségét megőrizzük!

A BenedekGyümölcsFarm aktuálisan választott fajtái friss fogyasztásra, hűtőipari és cukrászati felhasználásra is kiválóan alkalmasak, mert a gyümölcshús színe egyöntetű piros. Öntözött szamóca ültetvényeink 2-3 év után kerülnek kivágásra, a gyümölcsök tisztaságát a beszalmázott sorköz biztosítja.

Termő terület: 12 – 15 hektár